Forbered dit hus på somerferie

Avatar of Dansk Boligforsikring.
Avatar of Dansk Boligforsikring.

Forbered dit hus på somerferie

Boligforsikring
Holbæk, Denmark

Forbered dit hus på sommerferie

Planlægger du en længere sommerferie, hvor dit hus altså skal stå tomt over en længere periode, er det en god ide at klargøre det. Undgå at komme hjem til en ildelugtende hus, en stor el- eller varmeregning, oversvømmelse eller andre ubehagelige overraskelser. Det er ikke kun indbrud, du kan risikere at være ude for mens du er væk. Følg disse simple tips, og helgarder dig imod det uforudsigelige. Og tjek hellere en ekstra gang at du ikke har overset noget - det kan nemlig koste dig dyrt.

Undgå oversvømmelser

Særligt sommeren er højsæson for kælder-oversvømmelser. Vi husker alle skybruddet den 2. juli i 2011, hvor utallige kælder - og endda hele gader - stod under vand. Med mere ekstreme vejrforhold, som følge af klimaforandringer, er det et område man som husejer bør være særlig opmærksom på. Er du på en lang sommerferie, kan din kælder potentielt stå under vand i flere uger. Fra du kommer hjem fra ferien, kan der være forårsaget meget store skader i den tid. Gør følgende og minimer chancerne for, at du kommer hjem til en indendørs pool, du ikke har bedt om.


  1. Rens tagrender. Sørg for at vandet bliver ledet ned i kloakken og væk fra huset ved at sikre, at der er fri passage. Tilstoppede tagrender og nedløbsrør inviterer næsten til oversvømmelse.
  2. Tjek nedløbsbrøndende - er de fyldt med blade og andet skidt? Sikre dig at der også er fri passage her. Du kan nemt fjerne dækslet og hive eventuelt skidt op.

Spar på strømmen

Undgå at komme hjem til en stor elregning ved at slukke alle kontakter og træk stikkende ud. Opstår der lynnedslag er du samtidig dækket ind for at dine elektriske apparater kortslutter - eller værre endnu, der opstår brand ved et voldsomt lynnedslag. Dit køleskab og fryser er store strømslugere, der ikke behøver at være tændt mens ud er væk. Husk dog på at forberede dette nogen tid forinden, da der ofte vil frigives en stor mængde vand fra fryseren, nogen tid efter den slukkes. Du bør derfor tømme og slukke den nogle dage forinden . Så kan du nå at fjerne evt. vand samt at rengøre den. Lad det slukkede køleskab og fryser stå med åbne døre mens du er væk.


Sluk for varmen - helt

Det er ikke nok at skrue radiatorerne ned - du bør slukke helt for varmepumpen, som ellers vil stå og cirkulere varmt vand på trods af, at radiatoren er skruet ned. Husk også at slukke for gulvvarmen på eksempelvis badeværelset.

Undgå skadedyr

Mens du er væk, kan naturen nogle gange invitere sig selv inden for på middag. Det kan eksempelvis være myre, møl, mus og andre ubudne gæster. Alle skadedyr bliver tiltrukket af mad, så sørg for at der er så få madvarer tilbage i dit hus som muligt. Tørmadvarer er møllenes favorit, og det er ikke altid, man lægger mærke til dem. Derfor kan det anbefales at hælde din mel på rene glas og dåser, der er tæt lukkede. Placer dem et køligt og tillukket sted.

Sådan undgår du lugt

Inden du tager på sommerferie, kan det være en god ide at give dine afløb en dybderens. Det kan du gøre ved at bruge afløbsrens. Du kan med fordel hælde kogende vand i afløbet inden afløbsrens for at tage det værste samt løsne skidtet. Sørg efterfølgende for at fylde 2-5 liter vand i afløbene, så de ikke tørrer helt ud under dit fravær. Det er nemlig det, der kan forårsage lugtgener.

Få en besøgsven til dit hus

Det bedste du kan gøre er, at aftale med en nabo at tjekke huset igennem et par gange, men du er væk. På den måde vil der være aktivitet ved huset og det vil ikke se helt så forladt ud for indbrudstyve. Skulle der opstå skader på huset skal disse opdages og ordnes hurtigst muligt.

Læs dette blogindlæg og få gode råd til, hvordan du sikrer dit hus mod indbrud, mens du er væk.