Psw7tr0jfjqbhpkix9pg

Марија Костић


RS
[email protected]

Work Experience

Пожаревчка гимназија - https://www.pozarevackagimnazija.edu.rs/, Школски педагог, Sep 2019 ~ Present

Тренутно радим као школски педагог у Пожаревчкој гимназији. Послови које обављам везани су за успостављање или стварање климе ка што бољим односима на релацији ученик - наставник - родитељ.
Један од најлепших пројеката на ком сам учествовала је "Изазов даровитости" у ком сам била на задатку писања новинарских чланака о даровитим ученицима из своје школе. Текстови о ученицима излазили су у току маја, јуна и јула у локалном Пожаревчком листу "Реч народа" У пројекту је учествовало 25 ученика Пожаревчке гимназије, њихови родитељи и наставници.
На следећем линку можете погледати и прочитати текстове:
https://recnaroda.co.rs/?s=%D0%98%D0%B7%D0%B0%D0%B7%D0%BE%D0%B2+%D0%B4%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8

Пожаревчка гимназија, Наставник грађанског васпитања, Nov 2005 ~ Aug 2019

Као наставник грађанског васпитања у Пожаревчкој гимназији почела сам да радим паралелно са радом у Медицинској школи. Убрзо, након годину дана допунила сам норму и наставила рад само у једној школи, Пжаревчкој гимназији.
Најзначајнији тренутак током рада у гиманзији био је велики успех ученика којима сам предавала и припремала их за квиз који је тих година био актуелан а промовисао је демократске вредности и различитост. Квиз Здраво, Европо. Две године за редом моји ученици постигли су велики успех, у првом учешћу били су полуфиналисти а у другој години у генералном пласману освојили су друго место.

Медицинска школа, Пожаревац, Наставник грађанског васпитања, Sep 2005 ~ Aug 2006

Као наставник грађанског васпитања запослила сам се убрзо након завршених студија. Рад са ученицима од 15 до 19 година у том тренутку био је веома изазован. Грађанско васпитање је као изборни предмет тих година био предмет који се оцењивао описно и ученици су га доживљавали као релаксирајући и веома подржавајући у социјалном смислу.
Обзиром на струку којој сам предавала један од најзначајних тренутака у години у којој сам радила у Медицинској школи јесте повезивање те установе са Центром за дневни боравак деце и омладине ометене у развоју.

Национална служба за запошљавање, Саветник, Jun 2005 ~ Sep 2005

Као волонтер радила сам на месту саветника у Националној служби за запошљавање у Пожаревцу.

Education

Факултет политичких наука, Other, Специјалистичке студије грађанског васпитања, 2008 ~ 2009

Филозофски факултет, Other, Катедра за педагогију, 1998 ~ 2005

Пожаревчка гимназија, High School Diploma, Друштвено-језички смер, 1994 ~ 1998

ОШ "12. септембар" Мајданпек, Other, 1986 ~ 1994

Powered by CakeResumePowered by CakeResume